marketing plan lovire

Marketing Plan Lovire

*Anda boleh rujuk di home untuk video presentation

Nak Jadi Agen Lovire?

Sesiapa sahaja boleh jadi agen lovire samaada secara full time atau part time. Tak kiralah anda siapa, jantina apa, latar belakang apa, saiz badan apa, tinggal dimana dan sebagainya. Asalkan anda ada cita-cita ingin kaya, nak ubah hidup, tambah pendapatan dan suka berkawan, anda LAYAK untuk jadi agen Lovire.

Kategori Agen & Cost Jadi Agen

Lovire ada 3 kategori agen iaitu “Agent“, “Elite” dan “Master“. Kategori ini dibezakan mengikut modal pendaftaran. Modal adalah seperti berikut

Jadual 1 : Modal Nak Bisnes

Jadual 1 : Modal Nak Bisnes


SET DAFTAR yang boleh dipilih adalah seperti berikut, setiap 1 set boleh terdiri dari

Jadual 2 :  Harga Set Bagi Daftar Agen

Jadual 2 : Harga Set Bagi Daftar Agen

Untuk upgrade, contoh dari Elite ke Master, hanya dibenarkan dalam masa 90 hari dari tarikh register.

Maintenence Cost/Belian Ulangan/Repeat Sales

Kalau tak nak parking kereta tepi jalan masa bawa kereta kenalah buat maintence tukar minyak engin. Kapal terbang kalau tak ada maintenence akan terhempas. Begitulah bisnes

Maintenence Cost dalam bahasa MLM adalah belian ulangan. Belian ulangan diperlukan bagi memastikan bisnes flow lancar. Paling utama adalah untuk memastikan agen sentiasa menggunakan produk Lovire setiap setiap bulan. Inilah konsep asas MLM : guna sendiri, share dan dapat komisen.

Belian ulangan perlu dibuat pada bulan ke-2 jadi agen. Contoh jika anda daftar bulan Januari, bulan Febuari anda perlu buat belian ulangan. 6 bulan tak maintain BV menunggu akan hilang. 12 bulan tak maintance, akaun terminated

Saya masih ada stok, kena perlu belian ulangan? Tak ada masalah, anda boleh jualkan. Itulah tujuan berniaga kena ada jualan. Kalau tak nak jual anda boleh sedekahkan  kepada rumah anak-anak yatim atau ahli keluarga terdekat. Ini memurahkan rezeki dan ia adalah indirect sale.

Harga bagi belian SET ULANGAN adalah seperti berikut

Jadual 3: Maintenence Cost

Jadual 3: Maintenence Cost

 

Komisen Dan Bonus Jadi Agen Lovire

Anda beli gula dengan pemborong, jual semula. Anda cuma dapat sekali faedah: untung runcit. Anda ajak orang lain jual dia akan jadi pesaing anda. Anda jual banyak gula, banyak orang akan kena kencing manis.

Anda beli pemanis semula jadi stevia, jual semula. Anda dapat LAPAN(8) faedah. Bonus akan dibank in ke akaun bank anda setiap Rabu.

Penerangan income adalah berdasarkan Gambarajah 1 : Pelan Pemasaran dan Jadual 4 : Bonus Volume (BV) dibawah

PELAN Pemasaran

Gambarajah 1 : Pelan Pemasaran

Gambarajah 1 : Pelan Pemasaran


BONUS Valume (BV)

Jadual 4 : Bonus Volume

Jadual 4 : Bonus Volume

 

Ada 8 Income & Faedah Bila Anda Jadi Agen Lovire

1.Untung Jualan Runcit

Anda ada kedai? berniaga di pasar malam atau pasaraya? ada butik, suka berniaga di pejabat/ kampung? berniaga online di shopee/lazada/ ebay?.. ini masanya anda buat duit

Anda boleh jual barangan Lovire secara runcit. Tawarkan penganti gula, supplement wanita atau teh hijau jepun kepada pelanggan anda dan dapatkan untung runcit.

Jadual 4 : Jualan Runcit

Jadual 5 : Jualan Runcit


Semua wanita nak slim dan jelita umpama model jepun. Anda boleh jual sweet love dan i-slim secara 1 set, untung da RM70. dapat jual 10 set sebulan pon da ok, dapat income Rm700. da cukup duit beli beras dan ikan bulanan.  Letak ja barang dalam kedai/gerai/ lazada/shopee anda.

2. Bonus Tajaan 1: Jadi Agen

Jika anda ajak orang lain buat bisnes, anda akan dapat komisen bila dia juga jadi agen. Komisen seperti berikut

Jadual 5 : Bonus Tajaan

Jadual 6 : Bonus Tajaan


Tiada limit penjaan. Ramai peniaga-peniaga diluar sana yang mencari barang untuk dijual. Inilah peluang anda. Jika setiap bulan anda boleh ajak 2 orang jadi agen, setahun income anda dah RM1,200. Setiap hujung tahun da boleh beli tiket pergi balik oversea ke negara2 asean tuh. Dah ada website sendiri tak kan lah 2 orang dari 32,600,000 (32.6juta) rakyat Malaysia pon xleh dapatkan?. 

3. Bonus Tajaan 2:  Belian Ulangan

Bila orang yang anda taja buat belian ulangan seperti di Jadual 3: Maintenence Cost , anda akan dapat komisen jugak seperti d Jadual 6 dibawah

Jadual 7 : Bonus Belian Ulangan

Jadual 7 : Bonus Belian Ulangan

 

4. Bonus Pairing (Pasangan)

Nak bisnis kena buat secara berjemaah, lebih afdal dan banyak faedah. Anda kena galakkan downline anda ada pasangan bisnes. Tak perlu bersaing, bekerjsama untuk lebih maju.

Rujuk Gambarajah 1 : Pelan Pemasaran . Berapa Pair A?

  • Bila A taja B dan C jadi agen, ia dikira 1 Pair. 
  • Bila B taja D dan A taja E, ia dikira 1 Pair
  • Bila B taja I dan D taja H, ia dikira 1 Pair

So Gambarajah 1 diatas, A mempunyai 8 pair

Komisen Pairing dikira berdasarkan Bonus Volume(BV) seperti di Jadual 4 : Bonus Volume

Komisen Pair bersyarat iaitu kena ada minima 100BV bagi setiap agen.

Contoh berdasarkan Gambarajah 1 : Pelan Pemasaran. Hari ni B ada belian 100BV dan C ada belian 100BV, maka layak dapat komisen 1 Pair. Jika B ada belian 200BV dan C belian 200BV, layak dapat komisen 2 kali. Komisen hari ni cuma dikira bagi 1 Pair, baki lagi 1 dibawa ke esok. Esok dapat bonus 1 pair

Komisen Pair dibayar ikut level anda seperti berikut:

Jadual 7 : Bonus Pairing

Jadual 7 : Bonus Pairing


5. Bonus Kumpulan

Team Bonus atau bonus kumpulan adalah bonus yang paling besst. Lagi berjaya downline anda, lagi banyak rezeki anda.

Team bonus dibayar ikut level anda dan dikira secara daily. Klu anda Agent, anda layak bonus 10% shj, klu anda Elite anda layak 18%. Kalau anda Master, anda layak dapat bonus 30%.

% bonus dikira dari setiap level seperti berikut

Jadual 8 : Team Bonus

Jadual 8 : Team Bonus


Contoh level anda adalah Elite, rujuk balik Gambarajah 1 : Pelan Pemasaran , anda akan dapat:

  • 10% dari belian B dan C. 
  • 5% dari belian D, E, F dan G
  • 3% dari belian H,I,J,K,L,M,N dan O

Jika anda betul-betul serius dalam perniagaan, nak buat duit banyak dengan Lovire, saya cadangkan anda register diri anda sebagai MASTER. Boleh dapat total 30% dari Team Bonus dari level 1 hingga level 10

6. Lifestye Reward

Boleh dapat kereta weh bila dah banyak team sales. Dengan setiap 15,000BV kaki kanan dan 15,000BV kaki kira, anda akan dapat 1 Point. Point ini boleh dikumpul atau diredeem dengan hadiah seperti gambar di bawah

Lifestye Bonus

Lifestye Bonus

 

7. Challenge Oversea Trip

Dari semasa ke semasa akan ada challenge dari Lovire sama ada berbentuk wang tunai, emas atau trip oversea. Tahun 2019 ke Korea kita. Tahun 2020 nanti ke mana ya?

Korea 2019

Korea 2019


8. Khairat kematian percuma

Jika anda membuat minima 3 kali belian ulangan sebelum meninggal, anda layak mendapat khairat kematian dari Syarikat.

Saya berminat nak buat bisnes Lovire ? Contact please..